De hamburger is een allemansvriend

Als onderdeel van de maaltijd of op een broodje? Met kaas, bacon en sla? Of met gebakken ananas en chilisaus? Een hamburger valt altijd in de smaak! Net als een biefstuk wordt ook een hamburger gebakken naar wens van de eter: rood, medium of doorbakken. Hamburgervlees is wel wat vetter; het is afkomstig van de doorregen delen van de voorkant van het rund. De Keurslager voegt er alleen wat peper en zout aan toe.

Tartaar, gewoon lekker rauw

In de volksmond noemt men tartaar ook wel het magerste rundergehakt. Niet alle delen van het rund zijn bruikbaar. De Keurslager geeft de voorkeur aan de vang. Dat is buikvlees. Ook de schoudermuis – gesneden uit de voorvoet – is geschikt. Je kunt tartaar bakken, grillen of rauw eten. Zin in rauw? Probeer dan eens ‘steak tartaar’. Dat is tartaarvlees vermengd met ei, fijngesneden augurk en Worcestershiresaus. Ook lekker: op een broodje met wat peper, zout en fijngesneden bosui.

 

  •  

    Bavette 

     
  •  

    Biefstuk 

     
  •  

    Brisket 

     
  •  

    Chateaubriand 

     
  •  

    Diamanthaas 

     
  •  

    Duitse Biefstuk 

     
  •  

    Doorregen stooflap 

     
  •  

    Entrecote 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hamburger 

     
  •  

    Klapstuk 

     
  •  

    Koetsierstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Magere runderlap 

     
  •  

    Mergpijp 

     
  •  

    Ossenhaas 

     
  •  

    Ossenstaart 

     
  •  

    Pianostuk 

     
  •  

    Ribeye 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rundergehakt 

     
  •  

    Runderriblap 

     
  •  

    Runderrollade 

     
  •  

    Schenkel 

     
  •  

    Soepvlees 

     
  •  

    Shortrib 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Sukadelap 

     
  •  

    Tartaar 

     
  •  

    Tomahawk 

     
  •  

    Tong 

     
  •  

    Tournedos 

     
  •  

    Vinkenlap 

     
  •  

    Wang 

     
  •  

    Zijlende 

     
  •  
  •