Bijzonder aan ossenstaart is dat het vlees boordevol bindweefsel zit. Dé smaakmaker bij uitstek. Soepliefhebbers weten hier wel raad mee: zij trekken er een heerlijke bouillon van. Vraag de Keurslager om de staart in kleine stukjes te snijden.
Een staart weegt al snel 1 kilogram.

Rundertong uit de oven, wie durft?

De tong van een rund weegt ongeveer 2 kilogram. De Fransen weten er wel raad mee! Zij eten dit vleesproduct graag bij de maaltijd. Proberen? Wrijf het vlees voor het koken goed in met zout. Aan het kookvocht kun je laurier, tijm, wortel en ui toevoegen. Na het koken (ongeveer 3 uur) verwijder je het vel van de tong. Daarna kun je het vlees snijden en – gegarneerd met kruiden en groenten naar wens – in de oven garen. 

Runderwang

Aan weerszijden van de kop zitten de runderwangen. Dit vlees is doorregen met weinig vet, maar met veel pezen en spieren. Het vlees is niet mals en moet dus wel lang stoven. Maar dan heb je ook een heerlijke stoofpot. 

 

  •  

    Bavette 

     
  •  

    Biefstuk 

     
  •  

    Brisket 

     
  •  

    Chateaubriand 

     
  •  

    Diamanthaas 

     
  •  

    Duitse Biefstuk 

     
  •  

    Doorregen stooflap 

     
  •  

    Entrecote 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hamburger 

     
  •  

    Klapstuk 

     
  •  

    Koetsierstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Magere runderlap 

     
  •  

    Mergpijp 

     
  •  

    Ossenhaas 

     
  •  

    Ossenstaart 

     
  •  

    Pianostuk 

     
  •  

    Ribeye 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rundergehakt 

     
  •  

    Runderriblap 

     
  •  

    Runderrollade 

     
  •  

    Schenkel 

     
  •  

    Soepvlees 

     
  •  

    Shortrib 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Sukadelap 

     
  •  

    Tartaar 

     
  •  

    Tomahawk 

     
  •  

    Tong 

     
  •  

    Tournedos 

     
  •  

    Vinkenlap 

     
  •  

    Wang 

     
  •  

    Zijlende 

     
  •  
  •