Broodje burger

Een broodje hamburger, een echte klassieker. Heerlijk, mits goed bereid. Lekker brood, een goede burger, wat kaas, spek, sla en uien! Kijk eens naar het filmpje. Enthousiasme gegarandeerd!

De lekkerste burger in 9 stappen

 1. Maak een directe zone in de barbecue.
  Het vlees staat dan in direct contact met het vuur.
  Lees meer over direct en indirect garen.
 2. Gebruik een gietijzeren rooster.
  Die zorgt ervoor dat de hamburgers beter gegrild kunnen worden. Gietijzer is namelijk een betere warmtegeleider dan bijvoorbeeld RVS.
 3. Heeft jouw barbecue een thermometer in de deksel?
  Die moet 200 – 250 °C aangeven.
 4. Wil je een krokante korst om de hamburgers?
  Sluit dan tijdens het grillen de deksel niet.
  Let op: als er vlammen ontstaan tijden het grillen, dan kun je de deksel het beste even kort sluiten.
 5. Keer de hamburger tijdens het grillen (elke 2 minuten) regelmatig om.
  Dit zorgt voor een meer gelijkmatige gaarheid. De burger krijgt op beide zijden dezelfde bruining. Wacht pas met omkeren totdat de burger los is van het rooster. Als de burger nog aan het rooster plakt dan ben je te vroeg!

6. Gebruik één testburger.
Wil je hem rauw, rozé of gaar gegrild? Met een testburger kun je in de gaten houden of de hamburger de gewenste gaarheid heeft.

7. Als je de hamburger gaat grillen, dan zal deze gaan opzwellen.
Dan krijg je een bollere burger. Dit kun je voorkomen door een kuiltje in het midden te maken van zo’n 4-5 cm rond en ½ cm diep. De hamburger zal dan mooi strak en gelijker van dikte blijven en minder snel opzwellen.

8. Ga tijdens het grillen niet op de burgers drukken of duwen.
Anders duw je de sappen uit het vlees, waardoor onnodig veel smaak verloren gaat.

9. Wil je een barbecuesaus gebruiken op je hamburger?
Smeer dit er dan op het laatste moment op. Ongeveer één minuut voordat je de burger van de barbecue af haalt. Dan heeft de saus nog de tijd om op te warmen en zal de suiker in de saus niet verbranden.

Italiƫ in de tuin

De Italianen die van nature dol zijn op lekker eten, hebben een groot voordeel: ze hebben veel vaker mooi weer! Ruim baan dus voor de Italiaanse buitenkeuken. Of het nu rosbief is of risotto: met de smaak en sfeer zit het wel goed. Dus steek de barbecue aan, pak het Italiaanse woordenboek erbij en... buon divertimento!