Wij adviseren om voor een gemiddelde eter zo'n 400 gram vlees te rekenen bij een barbecue. Dat komt neer op zo'n 3 tot 5 soorten vlees. Maar het maakt veel uit voor wie je een barbecue organiseert. Komen er families met kinderen, pubers, vooral mannen of juist vrouwen?

BBQ voor mannen

BBQ voor mannen

Voor een volwassene kun je uitgaan van zo'n 400 gram vlees. Dat komt neer op zo'n 3 tot 5 stuks vlees. Maar komen er voornamelijk mannen... dan is het raadzaam om iets meer vlees in te kopen. Met zo'n 600 gram per man vermaken ze zich wel! Goed om vooraf dus even te checken hoeveel grote vleeseters er komen.

BBQ voor kids

Voor kinderen kun je het beste kiezen voor kleinere productjes van maximaal 75 gram. Een worstje, kipdrumstick, hamburgertje valt altijd in de smaak. En vergeet de sausjes niet!

Ook leuk om met kids te doen: marshmellows roosteren op de barbecue. Maar het belangrijkste bij kinderen en barbecueën: denk om de veiligheid!

Veiligheid voor alles!

Ga je barbecueën in aanwezigheid van kinderen? Let dan altijd goed op. Plaats de barbecue buiten het bereik van kinderen. Laat kinderen nooit alleen bij een brandende barbecue. En zorg ervoor dat het vlees goed gaar is. Tip: kies voor voorgegaard vlees.

BBQ voor vrouwen

BBQ voor vrouwen

Het is het stereotype beeld: de vrouw doet de boodschappen en de man bedient de barbecue. In de praktijk kan het natuurlijk ook anders. Een leuk idee voor een andersoortige barbecue is de borrel BBQ: verfijnde hapjes, fingerfood, op de barbecue bereid!

Overige ingrediënten

Je barbecue inkoop is natuurlijk niet klaar met alleen vlees. Voor een 'gemiddelde' volwassene heb je daarnaast nodig:

  • 100 gram sauzen
  • 200 gram maaltijdsalades of 200 gram rauwkost/groenten
  • 15 gram kruidenboter
  • 150 gram fruitsalade
  • een derde tot een kwart stokbrood
Overige ingrediënten

Met wat voor gezelschap je ook gaat barbecueën, je Keurslager kan je uiteraard van persoonlijk advies voorzien. Hij biedt vaak standaard barbecuepakketten met verschillende vleessoorten, die passen bij het gezelschap (en budget). Ook kan hij verschillende soorten salades en sauzen bijleveren. Bestel je vlees en salades op tijd, dan weet je zeker dat alles op tijd geleverd kan worden.