BBQ picanha chimichurri

Groot vlees op de BBQ

Als je echt wilt uitpakken, maak dan eens een groot stuk vlees op de barbecue. Hieronder vind je tips over de bereiding van diverse indrukwekkende stukken groot BBQ vlees. Zo leer je alles over kip op bierblik, pulled pork, côte de boeuf, varkensrack, spareribs, entrecote en picanha. Het kost net wat meer tijd, maar dan zet je ook de lekkerste gerechten op tafel!

Liever geen groot BBQ vlees, maar wat kleiner? De Keurslager kan je ook helpen met kleiner vlees, zoals de lekkerste spiesen, vlees op bot en burgers!

Kip op bierblik

Bereid je kip eens op een andere manier! Zet een gekruide hele kip op een halfvol bierblik en laat hem in een afgesloten barbecue garen.

De afgesloten barbecue zorgt ervoor dat het effect van een oven ontstaat. De smaak van het bier zorgt voor een heerlijke smaak en een zachte bite.


Pulled pork

Pulled pork is heerlijk op een broodje of bijvoorbeeld in een wrap. Haal een mooi stuk varkensschouder bij de Keurslager en ga er zelf mee aan de slag!

Kruid het varkensvlees een dag van te voren naar smaak, zodat het lekker in het vlees trekt. De Keurslager denkt ook graag mee over de kruiden. Gaar het stuk vlees daarna op een dichte barbecue tot een kern van 90 graden. Langzaam en op lage temperatuur dus! Het vlees kun je daarna makkelijk uit elkaar trekken met twee vorken.


Côte de boeuf

Deze prachtige runderkarbonade, met de chique naam côte de boeuf, is het perfecte stukje vlees om gasten mee te imponeren.

Het vlees kruid je met wat peper en zout. Je serveert het met aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en boontjes omwikkeld met spek en je hebt een prachtig gerecht.


Oosters gevulde varkensrack

Varkensrack

Varkensrack is een groot stuk vlees dat je voor de lekkerste smaak direct én indirect gaart op de barbecue.

Smeer het varkensrack in met verse kruiden zoals rozemarijn, knoflook, peper en zout. Lekker grillen aan beide zijden (direct) en vervolgens verder grillen boven een bak met water, tuinkruiden en citroen (indirect) voor een overheerlijk resultaat.

Voor een perfecte garing kun je het beste een vleesthermometer gebruiken.


Spareribs

Wie kent de spareribs niet? Vaak worden ze gesneden van de lende. Vaak wordt de lende gebruikt. Dat geeft mager vlees aan het bot, dat het goed doet op de barbecue. Maar ook wat lager gesneden spareribs, ter hoogte van de buik, zijn mogelijk. Er zit wat meer vet aan, waardoor ze zich goed lenen om langer en langzamer te garen in de oven. Kom je nog dichter bij het borstbeen, dan noemen we deze ribs ‘krabbetjes’. Het vlees is nog steviger van structuur en er zit meer vet omheen, wat vraagt om een iets langere bereiding. 

Gebruik een lekkere kruidenrub om de rauwe spareribs mee in te wrijven. Doe dit het liefst een dag van tevoren zodat de kruiden lekker intrekken. Tussen het garen door kun je de spareribs insmeren met een barbecuesaus naar smaak.


entrecote

Hoe bak je op de BBQ de lekkerste entrecotes?

Laat het vlees eerst een uurtje, buiten de koelkast, op kamertemperatuur komen. Smeer de entrecotes vervolgens in met olie, bestrooi met peper en zout en bak ze op de vetrand aan. Vervolgens gril je ze om en om ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte en de voorkeuren voor rauw, medium of doorbakken.


Picanha

Picanha is een heerlijk stuk rundvlees. Dit grote stuk vlees kun je direct en indirect garen. Picanha heeft van zichzelf al een goed aanwezige smaak. Daarom hoef je het slechts met peper en zout te kruiden.

Laat de Picanha na bereiding nog even tien minuten rusten. Dek het vlees toe in zilverfolie voor een malser resultaat.