Gesneden cote de boeuf

Grote, gezonde en winter BBQ

Je kunt tallozen typen barbecues organiseren!

Bijvoorbeeld een kleine barbecue met wat vrienden in de zomer, maar een barbecue is ook de perfecte oplossing wanneer er grote groepen mensen langskomen. Dit vergt natuurlijk wel wat meer voorbereiding! Gelukkig ben je daarvoor bij je Keurslager aan het goede adres.

Liever een keer een gezonde barbecue? Ook daar hebben we tips voor! En als je zelfs in de winter niet zonder de barbecue kunt helpen we je. Want niks is zo leuk als een winterbarbecue! Zo staan we klaar voor alle typen barbecues die je wilt organiseren.

BBQ voor grote groepen

Hartstikke leuk: voor de hele buurt, klas of het hockey- of voetbalteam een barbecue organiseren. Maar hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Je Keurslager helpt je er een fantastisch feest van te maken! 

De voorbereiding

  • Zorg voor een partytent, zodat regen niet meteen roet in het eten gooit. Vaak kan je Keurslager je daar ook aan helpen. 
  • Plaats de barbecue uit de wind, op een stabiele ondergrond.
  • Hygiëne is een belangrijk aandachtspunt. Houd rauw vlees goed gekoeld tot kort voor gebruik. Je kunt beter regelmatig een nieuwe portie vlees aanvoeren dan al het vlees in één keer uitstallen.
  • Grotere stukken vlees zoals kippenbouten en spareribs, kun je voorgegaard kopen bij de Keurslager. Veilig en gemakkelijk!

Tijdens en na de BBQ

  • Dep gemarineerd vlees van tevoren droog met keukenpapier.
  • Houd rauw vlees en keukengerei dat wordt gebruikt voor rauw vlees, uit de buurt van bereid vlees, salades, stokbrood en ander eten dat niet verder wordt verhit.
  • In een groter gezelschap is het handig om een paar mensen aan te wijzen als ‘grillmaster’. Dat voorkomt dat vlees op de grill wordt ‘vergeten’ of juist niet lang genoeg de tijd krijgt.
  • Is er op het eind van het feest vlees over? Vlees dat al uit de koeling is geweest, kun je het beste direct op de barbecue garen. Na bereiding kun je het nog één of twee dagen bewaren in de koelkast. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Er komt best veel bij kijken als je een barbecue organiseert. De Keurslager helpt je met je boodschappenlijst, de keuze voor kolen- of gasbarbecue, de stappen in de voorbereiding én geeft tips voor tijdens het barbecueën.

gezonde barbecue

Barbecueën heeft misschien niet het meest gezonde imago, maar dat is eigenlijk onterecht. Want er komt vrijwel geen boter, vet of olie aan te pas. En als je kiest voor de meer magere vleessoorten, zoals kipfilet, biefstuk of entrecote, dan ben je helemaal goed bezig.

Maak een gezonde saus

Het zijn vaak de saus en broodjes die het barbecueën wat minder gezond maken. Maar het is wel lekker en met mate kan er een heleboel!

In plaats van de standaard sauzen, kun je ook kiezen voor een andersoortige dressing. Bijvoorbeeld één op basis van olijfolie. Die wordt algemeen gezien als een van de gezondste vetten. De Keurslager maakt sauzen ook zoveel mogelijk zelf. Zo weet je precies wat erin zit en krijg je gegarandeerd de lekkerste smaak. Of maak zelf eens een yoghurtdressing!

Wil je toch iets anders? Beleg je stokbrood dan eens met een lekkere humus, pesto of zelfgemaakte salsa. Makkelijk zelf te maken en ook heel lekker! 

Groentevariaties

Groentetips van de Keurslager? Natuurlijk! Want een barbecue is, behalve vlees, niet compleet zonder een lekkere salade en groente- of fruitgarnituur.

3 tips voor een heerlijke winter BBQ

Barbecueën heeft misschien niet het meest gezonde imago, maar dat is eigenlijk onterecht. Want er komt vrijwel geen boter, vet of olie aan te pas. En als je kiest voor de meer magere vleessoorten, zoals kipfilet, biefstuk of entrecote, dan ben je helemaal goed bezig.

Tip 1: Zet de barbecue uit de wind

In de zomer is het al verstandig, maar zeker in de winter geldt: zet de barbecue als het even kan uit de wind. Zo gaat er minder energie en warmte verloren. Dat gaat in de winter namelijk nog sneller dan in de zomer.

Tip 2: Gebruik een BBQ met deksel én kerntemperatuur

Een BBQ met deksel is in de winter onmisbaar. Het kan langer duren, totdat het vlees gaar is. De deksel zorgt dan voor extra isolatie. Een kerntemperatuur biedt ook uitkomst: hiermee kun je gemakkelijk bepalen of het vlees onder de deksel gaar is!

Tip 3: Zorg voor voldoende licht

In de zomer blijft het ’s avonds langer licht, je kunt goed zien wat je doet. Vergeet niet dat het in de winter anders is. Zorg dus voor voldoende (werk)licht bij de barbecue.