Gourmetten

Alles over gourmetten

Gourmetten is een afgeleide van het Franse woord gourmandises; oftewel ‘hapje’ en komt oorspronkelijk uit Azië. Gezellig met meerdere mensen aan tafel je eigen gerechtjes bereiden met verschillende ingrediënten in kleine pannetjes, op een grill bakplaat of iets soortgelijks.

Handige tips!

  • Leg vlees, kip, vis en groenten op aparte schalen
  • Hou rauw en gaar vlees bij elkaar vandaan
  • Gebruik een aparte vork om het vlees op de plaat of in het pannetje te doen
  • Laat vlees of vis niet langer dan 2 uur op tafel staan
  • Houd ongeveer 300 tot 400 gram vlees of vis per persoon aan
  • Vet het pannetje of bakplaat in met boter of olie (olie spettert meer)
  • Zet kruiden op tafel. Zo kan iedereen zelf zijn/haar gerechten kruiden
  • Ventileer de ruimte voldoende en zet de afzuigkap aan. Azijn neemt ongewenste geurtjes op. Vul bijvoorbeeld een schoteltje met azijn en leg hier een sponsje in of breng een pannetje water met azijn aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken.
  • Wil je iets anders dan een stukje kip, biefstuk, champignons of garnaal? Check gourmetrecepten hieronder

Kip met brie en notenpesto

Hoofdgerecht
Kip
Kerst
Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
Overig

Belgische kalfslever met gebakken appel

Hoofdgerecht
Kalf
Kerst
Vlees
4 personen
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
Overig

Russisch Boeuf Stroganoff

Hoofdgerecht
Rund
Kerst
Vlees
4 personen
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
Overig

Omeletje met zeewier en gember

Hoofdgerecht
Kerst
Zuivel
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
Overig

Engelse varkenshaas met steranijs en sinaasappel

Hoofdgerecht
Varken
Kerst
Vlees
4 personen
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
Overig

Hamburgertjes

Hoofdgerecht
Gehakt, Rund
Gourmet/Fondue, Kerst
Vlees
4 personen
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
Marokkaans