Super vers gehakt

Als de Keurslager liefkozend praat over de ‘Wolf’, dan bedoelt hij zijn grote gehaktmolen. Die staat achter in de worstmakerij. Hier draait hij meerdere keren per dag vers gehakt. De meest gangbare soorten zijn:  rundergehakt, gemengd gehakt – ook wel bekend  als half-om-half gehakt – en mager rundergehakt. Maar je kunt hem ook vragen om bijvoorbeeld lams- en kalfsgehakt. De samenstelling van gehaktproducten is gebonden aan wettelijke normen. De hoeveelheid vet bepaalt de kwaliteit.

Aanbieding

Recepten met gehakt

Gehakt staat bij veel mensen regelmatig en soms zelfs wekelijks op het menu. Naast de klassieke gehaktbal zijn er tal van heerlijke gehaktrecepten.  Wat dacht je van een gevulde gehaktbal of een heerlijke nacho-schotel met gehakt? De Keurslager inspireert je graag!

Deel je favoriete gehaktrecept en WIN!

Zijn jouw oma's gehaktballen de allerlekkerste? Of maak jij de heerlijkste gehaktschotel? Deel het met ons en win! Mail je favoriete gehaktrecept naar info@keurslager.nl en maak kans op een van de 10 Keurslager cadeaukaarten t.w.v. €30,-. De lekkerste recepten worden gepubliceerd op deze website. Winnaars ontvangen half maart per mail bericht.

Gehaktbal: rond tot in de perfectie

Natuurlijk kun je van elke gehaktsoort ballen draaien. Voor een echt sappige gehaktbal neem je gemengd gehakt. Een ander voordeel – van de iets vettere samenstelling – is dat deze gehaktbal tijdens het braden niet uit elkaar valt. Je kunt het draaien trouwens ook aan de Keurslager overlaten. In de meeste toonbanken liggen verschillende soorten ballen gehakt. Supervers en mooi rond! Soms ook al gebraden. Die hoef je alleen nog maar even op te warmen.

Maaltijd-/lunchsuggestie: vers gebakken gehaktbrood

Wat je nodig hebt voor een gehaktbrood? Gehakt, kruiden, ei en bloem. Afhankelijk van je smaak kun je variëren met groenten, spekreepjes en bacon. Natuurlijk haal je de vleesingrediënten bij de Keurslager. Of kies voor een stuk van zijn kant-en-klare vleesbrood. Menig Keurslager heeft het bakwerk namelijk al voor je gedaan. Eenmaal aangesneden, dan is het snel op. Warm of koud, bij de maaltijd of – in dunne plakjes – op brood, gehaktbrood smaakt altijd lekker.

Oosters gehaktbrood

Gebraden gehakt daagt uit tot variëren

Boerengehakt, Italiaans of Indisch gekruid, kalfsgehakt, met ui of met kaas, de Keurslager experimenteert er lustig op los met gebraden gehakt. Voor het basisdeeg mengt hij mager varkens- en rundvlees met spek, zout, peper en nootmuskaat. Het fijngemalen deeg gaat in een vorm. Daarna wordt het in de oven afgebakken. Gebraden gehakt is lekker op brood. En bij de borrel: snijd een dikke plak in vierkantjes en beleg deze met augurk. Of met olijfjes.