In weinig tijd iets speciaals op tafel

Elke Keurslager in het land verkoopt ‘Specials’: wisselende vleesproducten die met veel creativiteit en zorg ontwikkeld zijn. Hierbij wordt vlees gecombineerd met vleeswaren, groente, fruit of kaas.

Dat is ooit begonnen met de slavink. Inmiddels hebben we elke twee weken wat nieuws. Als je wat minder tijd hebt, maar toch wat speciaals wilt bereiden, ga je voor een Special. Het vlees is prachtig opgemaakt en soms al voor een deel voorgegaard om de bereidingstijd kort te houden. Je kunt de Specials bovendien vaak eenvoudig bereiden in de oven. Bekijk hieronder een greep uit onze Specials.

Keurslager Special

Vanaf: 7 jan. 2019
tot: 20 jan. 2019

Winterse boemerang

Winterse boemerang

Land van herkomst:
Seizoen:
Smaak:
Voedingswaarde:
per 100 gram
160

Combinatieproduct

De vink is een combinatieproduct dat ontstond aan het einde van de negentiende eeuw. Slagers bonden gehakt in vet spek en hielden het bij elkaar met wat touw.

De samenstelling veranderde met de tijd, zo verdween het spek, maar tot op de dag van vandaag is dit panklare vleesgerecht populair.

En er kwamen variaties: de blinde vink van kalfsgehakt en kalfsvlees, de rundervink, maar ook combinaties met een lapje varkensvlees.

Verder zijn er nog de minivinkjes die makkelijk klaar te maken zijn op het gourmetstel en de 'slanke' variant die omwikkeld is met een mager lapje kalfsfricandeau.

Elke slager kruidt het gehakt van de vink anders en soms worden de vinken aan de uiteinden bedekt met gedroogde peterselie.

Rookworst

Van het selecteren van de grond- en hulpstoffen tot het mengen, stoppen en roken, rookworst maken is vakwerk. Rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt. De ambachtelijke worsten worden eerst even aangedroogd en daarna gerookt in een speciale rookkast.