Barbecue voor grote groepen organiseren
Hartstikke leuk: voor de hele buurt, klas of het hockey- of voetbalteam een barbecue organiseren. Maar hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Het organiseren van een barbecue voor grote groepen hoeft helemaal niet lastig te zijn! Je Keurslager helpt je er een fantastisch feest van te maken!
De voorbereiding
- Zorg voor een partytent, zodat regen niet meteen roet in het eten gooit. Vaak kan je Keurslager je daar ook aan helpen.
- Plaats de barbecue uit de wind, op een stabiele ondergrond.
- Hygiëne is een belangrijk aandachtspunt. Houd rauw vlees goed gekoeld tot kort voor gebruik. Je kunt beter regelmatig een nieuwe portie vlees aanvoeren dan al het vlees in één keer uitstallen.
- Grotere stukken vlees zoals kippenbouten en spareribs, kun je voorgegaard kopen bij de Keurslager. Veilig en gemakkelijk!
Barbecue voor grote groepen: een goede voorbereiding is het halve werk
Tijdens en na de BBQ
- Dep gemarineerd vlees van tevoren droog met keukenpapier.
- Houd rauw vlees en keukengerei dat wordt gebruikt voor rauw vlees, uit de buurt van bereid vlees, salades, stokbrood en ander eten dat niet verder wordt verhit.
- In een groter gezelschap is het handig om een paar mensen aan te wijzen als ‘grillmaster’. Dat voorkomt dat vlees op de grill wordt ‘vergeten’ of juist niet lang genoeg de tijd krijgt.
- Is er op het eind van het feest vlees over? Vlees dat al uit de koeling is geweest, kun je het beste direct op de barbecue garen. Na bereiding kun je het nog één of twee dagen bewaren in de koelkast.