Drie tips voor een geweldige winterbarbecue

Winterbarbecue procureur

Barbecueën alleen iets voor de zomer? Echt niet! Met deze tips maak jij de winterbarbecue tot een succes. Zo maak jij het lekkerste vlees, ook in de winter.

Tip 1: Zet de barbecue uit de wind

In de zomer is het al verstandig, maar zeker in de winter geldt: zet de barbecue als het even kan uit de wind. Zo gaat er minder energie en warmte verloren. Dat gaat in de winter namelijk nog sneller dan in de zomer.

Tip 2: Gebruik een BBQ met deksel én kerntemperatuur

Een BBQ met deksel is in de winter onmisbaar. Het kan langer duren, totdat het vlees gaar is. De deksel zorgt dan voor extra isolatie. Een kerntemperatuur biedt ook uitkomst: hiermee kun je gemakkelijk bepalen of het vlees onder de deksel gaar is!

Tip 3: Zorg voor voldoende licht

In de zomer blijft het ’s avonds langer licht, je kunt goed zien wat je doet. Vergeet niet dat het in de winter anders is. Zorg dus voor voldoende (werk)licht bij de barbecue.

Met deze tips wordt de winterbarbecue een makkie! Probeer eens de lekkere recepten hieronder bijvoorbeeld. Wist je dat je de procureur indirect en direct gaart, zodat het vlees heerlijk mals is en een rokerige smaak heeft?