Aardappelgratin met pastinaak en truffel
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

450 g pastinaak, in plakjes (alternatieven: knolselderij of zoete aardappel)

knoflookteentje, fijngesneden

2 eieren

450 gr aardappelen in plakjes

50 g gerasptekaas

3 dl koksroom

3 eetlepels truffelolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en pastinaak af­zonderlijk van elkaar bijna gaar, en vul er een ovenschaal mee. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de room, eieren, zout, peper, knoflook en truffelolie en giet het mengsel over de plakjes aardappel en pastinaak. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats de schaal 30­ tot 40 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!