Aardappelmousseline met knoflook
20-40 minuten
Koken
6 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels, geschild
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 50 g boter
  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 dl room
  • 2 eetlepels geknipte bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met zout gaar en giet deze af.
  2. Stamp de aardappelen met de knoflook fijn.
  3. Roer boter en olijfolie door de puree.
  4. Verwarm de melk en de room en schenk hiervan zoveel mogelijk bij de puree totdat de puree mooi glad en enigszins vloeibaar is. Roer er de bieslook doorheen en breng het op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 220 KCAL (925 KJ). EIWIT: 2 G. VET: 17 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Lekker bij kalkoen gevuld met kalfsgehakt en gebakken fruit met spekblokjes

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!