Ingrediënten
Puree (zie basis recept)
400 g kleine blokjes ontbijtspek
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels appelsap
50 g gehakte hazelnoten
4 appels, geschild, klokhuis eruit, in kleine stukjes
40 g roomboter
2 eiwitten
Bereidingswijze
Bak de blokjes ontbijtspek uit en meng ze met het spekvet door de puree.
Smelt de boter in een pan met een deksel, doe er de appelstukjes bij en roer dit goed door. Doe het deksel op de pan en laat op zeer zacht vuur 10 minuten stoven. Af en toe roeren.
Voeg suiker en appelsap toe en zet het vuur hoog. Blijf roeren totdat het mengsel licht begint te kleuren (karameliseren). Haal de pan van het vuur, pureer de inhoud met de staafmixer en laat het daarna afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en voeg een snufje zout toe. Spatel dit mengsel door de afgekoelde appelcompote en verdeel het geheel over vier schaaltjes. Bestrooi ze met de gehakte hazelnoten.