Aardappelsalade met venkel en gestoomde kalkoen
20-40 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet
  • 400 g vastkokende aardappels, bijv. lady cristl of roseval
  • zout en witte peper
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 1 grote venkelknol met groen
  • 3 el goede mayonaise
  • 1 el kwark of yoghurt
  • sap van halve citroen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun schil gaar in circa 20 minuten. Laat ze afkoelen.
  2. Breng een laagje water aan de kook in de (stoom) pan. Wrijf de kalkoenfilet in met zout, peper en korianderpoeder. Leg de kalkoenfilet in het stoommandje of vergiet en zet hem op de pan. Het water mag de vergiet niet raken! Laat de kalkoenfilet goed afgedekt in circa 10 tot 12 minuten gaar stomen.
  3. Pel ondertussen de aardappels en snijd ze in plakjes. Snijd het groen van de venkel af en bewaar tot later. Veeg de venkel schoon en snijd de knol in kwarten. Snijd de kwarten in flinterdunne plakjes.
  4. Roer een sausje van de mayonaise en kwark en breng op smaak met citroensap naar smaak en zout en peper. Schep het sausje voorzichtig door de aardappel en venkelplakjes.
  5. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Schep wat aardappelsalade op 4 borden en leg er wat plakjes kalkoen bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!