Aardappelsoep met waterkers en kalfsgehaktballetjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Soep
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 300 g kalfsgehakt
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 preien, alleen het witte gedeelte
  • 1 l warme vleesbouillon (pot of tablet)
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 1 ei
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • 1 bekertje kookroom
  • 1 zakje waterkers, geplukt en fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem. Snipper de ui en prei en fruit ze zachtjes aan, ze mogen niet bruin worden. Doe de aardappelblokjes en de warme bouillon erbij en laat alles met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken.
  2. Maak ondertussen de balletjes: besprenkel het brood met een paar eetlepels water en knijp het weer uit. Kneed het gehakt met het brood, ei, nootmuskaat, peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
  3. Voeg als laatste de room toe en pureer de soep met een staafmixer, passevite of in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Doe de balletjes in de soep en laat ze in 10 minuten op een laag vuur gaar worden.
  4. Voeg als laatste de waterkers toe.

    Serveer met knapperig stokbrood of toast en kruidenboter.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!