Ingrediënten
400 gram half-om-halfgehakt
50 g paneermeel
2 eetlepels droge witte wijn
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 ei
1 theelepel nootmuskaat
4 eetlepels peter- selie (gesneden, vers)
4 teentjes knoflook (uit de knijper)
1 liter gezeefde tomaten (pak of fles ‘passata’)
1 bosje lente-ui (fijngesneden)
1 Spaans pepertje (in reepjes gesneden zonder de pitjes)
6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Sprenkel de wijn over het paneermeel. Meng dit met het gehakt, de Spaanse peper, de eieren, de sjalotjes, de knoflook, de nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie.
Stap 2.
Breng het gehakt eventueel op smaak met peper en zout (half-om-half gehakt is vaak al gezouten en gekruid) en vorm er kleine balletjes van. In een pan de olie verhitten. De balletjes in 5 minuten rondom bruinbakken. Nu de gezeefde tomaat bij de gehaktballetjes in de pan schenken en het gerecht afgedekt op laag vuur 15 minuten verwarmen. Strooi er nu de peterselie en de lente-ui over.