Ingrediënten
400 g gekruid gehakt
4 el paneermeel of 2 witte boterhammen zonder korst
1 ei
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
2 el sherry
1 blik tomatenblokjes
Bereidingswijze
Stap 1
Week het brood 5 minuten in een paar eetlepels melk en knijp het dan uit. Prak het fijn of verkruimel het met de vingers.
Stap 2
Vermeng het gehakt met het ei en het geweekte brood of paneermeel. Rol er kleine balletjes van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes zachtjes rondom aan.
Stap 3
Als de balletjes aan alle kanten bruin gebakken zijn mag de fijngesnipperde ui erbij. Fruit zachtjes 2 minuten en doe dan de tomatenpuree, de sherry en tomatenblokjes erbij. Zet het vuur wat hoger en laat onder af en toe roeren nog 5 minuten pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt en de balletjes gaar zijn.