Albondigas gehaktballetjes in tomatensaus
20-40 minuten
Sudderen
4 personen
Hapjes/Amuse
Gehakt
Spaans
Kerst

Ingrediënten

400 g gekruid gehakt
4 el paneermeel of 2 witte boterhammen zonder korst
1 ei
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
2 el sherry
1 blik tomatenblokjes

Bereidingswijze

Stap 1
Week het brood 5 minuten in een paar eetlepels melk en knijp het dan uit. Prak het fijn of verkruimel het met de vingers.

Stap 2
Vermeng het gehakt met het ei en het geweekte brood of paneermeel. Rol er kleine balletjes van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes zachtjes rondom aan.

Stap 3
Als de balletjes aan alle kanten bruin gebakken zijn mag de fijngesnipperde ui erbij. Fruit zachtjes 2 minuten en doe dan de tomatenpuree, de sherry en tomatenblokjes erbij. Zet het vuur wat hoger en laat onder af en toe roeren nog 5 minuten pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt en de balletjes gaar zijn.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!