Albondigas in tomatensaus
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Spaans
Zomer

Ingrediënten

  • 1 kg kippengehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 200 g amandelschaafsel
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 500 g basmatirijst
  • peper en zout

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1376 KCAL (5753 KJ). VET: 70 G (WAARVAN 60 G ONVERZADIGD). EIWIT: 72 G. KOOLHYDRATEN: 110 G.

Tomatensaus:

  • 350 ml tomatenpassata (gezeefde tomaat)
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el korianderpoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit 50 ml olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en smoor de uien, bleekselderij en knoflook in ongeveer 8 minuten. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  2. Meng in een grote kom het afgekoelde uienmengsel, het kippengehakt, 100 g amandelschaafsel, gerookt paprikapoeder, kaneel en peper en zout. Meng alle ingrediënten goed en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal.
  3. Verhit 50 ml olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
  4. Bereid de tomatensaus door de ingrediënten goed te mengen en voeg de saus toe. Roer voorzichtig tot de saus heet is en de gehaktballetjes gaar zijn.
  5. Bereid de basmatirijst volgens de omschrijving op de verpakking.
  6. Serveer de gehaktballetjes over de rijst, gegarneerd met het overgebleven amandelschaafsel.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 220 KCAL (909 KJ). VET: 19 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). EIWIT: 2 G. KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!