Amerikaanse pie
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 100 g bakbacon, kleingesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt met 4 el melk
  • 2 beschuiten, verkruimeld
  • 1 dl tomatensap of ketchup
  • 1 tl worcestersaus
  • zout en peper
  • 2 dl kant-en-klare tomatensaus
  • 1 el bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Bak de bacon met de ui en bleekselderij op laag vuur tot alles lichtbruin en zacht is.
  3. Vermeng het gehakt met de bleekselderij en alle andere ingrediënten behalve de tomatensaus en bruine suiker.
  4. Vet een cakevorm in met wat olie en druk het gehakt hierin goed aan.
  5. Vermeng de tomatensaus met de suiker en giet dit over het gehakt.
  6. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar en bruin. Stort de vorm voorzichtig op een schaal en snijd in dikke plakken.

    Lekker met een salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!