Amerikaanse spareribs met Mac & Cheese Mini Muffins
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal
Zomer

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 160 ml honing
  • 120 ml sojasaus
  • 90 ml oestersaus
  • 60 g bruine suiker
  • 7 cm stuk gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 30 ml tomatenpuree
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 5 hele takjes rozemarijn
  • peper en zout

Mac & Cheese Mini Muffins:

  • 200 g elleboog macaroni
  • 1 el boter (voor invetten vorm en boter voor invetten pan)
  • 2 el gezouten boter
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 125 ml volle melk
  • 200 g Cheddarkaas, geraspt
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • zout

Bereidingswijze

Marineertijd: 4 uur
Bereidingstijd: 35 minuten
Barbecuetijd: 2,5 uur

Spareribs

  1. Leg de spareribs in een niet-metalen schaal. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schenk het over de spareribs. Dek het vlees af en laat het minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de BBQ tot ongeveer 150˚ C. Richt de BBQ in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Sluit het deksel en laat de spareribs 2,5 uur garen. Bestrijk het vlees af en toe met de marinade.
  3. Gril het vlees (indirecte garing) op een 180º C tot 190º C graden gestookte BBQ en geef de laatste 10 minuten aan beide kanten wat meer hitte. Zorg voor een kerntemperatuur tussen 73º C en 75º C. Snijd de spareribs in porties en serveer ze samen met de Mac & Cheese Mini Muffins.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON (BEREKEND MET EEN KWART DEEL VAN DE MARINADE): 650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 61 G. VET: 39 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Mac & Cheese Mini Muffins

  1. Verwarm de oven op 200˚ C en vet een mini-muffinvorm (met antiaanbaklaag) goed in met boter.
  2. Kook de macaroni 5 minuten op hoog vuur in een pan met gezouten water en giet de pasta af.
  3. Smelt de boter in de lege pan, voeg paprikapoeder en bloem toe en roer het mengsel 2 minuten. Voeg al roerend de melk toe, tot de saus klontvrij is. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas en de uitgelekte macaroni toe. Roer alles door elkaar tot de kaas en saus goed verdeeld zijn. Verdeel de macaroni en kaas in de muffinvormpjes met een lepel. Druk dit zeer stevig aan.
  4. Bak de macaroni vervolgens in 15 minuten gaar en kleverig. Leg de vormpjes op een rooster en laat de macaroni met kaas ten minste 10 minuten afkoelen. Haal de mini-muffins uit de vorm en garneer ze met lente-uitjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 27 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 43 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!