Amuse van coquille en gemarineerde komkommer
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd
8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer)
rasp en sap van een limoen
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer
1 el gembersiroop
snuf chilipepervlokken

Bereidingswijze

hak het coquillevlees met het mes fijn en breng op smaak met een beetje limoenrasp en zout en peper. Zet koud weg.Schil de komkommer en schaaf er linten van. Leg de linten op een bord en giet er het liemonsap en de gembersiroop over. Draai er een snuf chilipeper over en dek af. Zet koud weg. Leg op elk bordje een paar krullen van de linten komkommer. Maak vier gelijke porties van de coquilletartaar met bijvoorbeeld twee lepels of een bakringetje. Leg de coquilletartaar op de komkommer en garneer met een krul flinterdunne Parmaham.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!