Ananas met pistacheijs en groene suiker
0-20 minuten
Overig
6 personen
Nagerecht
Overig

Ingrediënten

1 verse ananas
1 limoen
1 bosje munt of citroenmelisse
3 eetl. suiker
pistacheijs

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas, zet hem rechtop en schil hem van boven naar beneden. Neem daarbij de bruine ‘ogen’ mee. Snijd de ananas in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd de parten in blokjes. Rasp de schil van de afgeborstelde limoen en pers het sap uit. Schep het limoensap door de ananasblokjes.

Stap 2
Hak de blaadjes van de munt of de citroenmelisse kort voor het serveren fijn en schep er de suiker en de limoenrasp door.

Stap 3
Schep de ananasblokjes in glazen coupes, schep er een bol pistacheijs bij en bestrooi met de groene suiker. Serveer meteen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!