Ananascompote met vanilleijs
20-40 minuten
Koken
6 personen
Nagerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

1 rijpe ananas
2 dl sinaasappelsap, vers geperst
2 theel. aardappelmeel
1 borrelglas marasquin (likeur)
2 kiwi's
6 rode marasquinkersen (uit een potje)
vanilleijs

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook en bind het met het aangeroerde aardappelmeel. Roer de marasquin door de saus en schep er de ananasblokjes door.

Stap 2
Snijd de geschilde kiwi's in plakjes. Schep in iedere coupe een bol vanillijs en verdeel daarover de ananascompote. Garneer met de kiwi en een rode kers.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!