Andijviestamppot met gerookte kip
20-40 minuten
Koken
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Winter

Ingrediënten

– 500 g gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
– 900 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
– 600 g andijvie, fijngesneden
– 10 gedroogde tomaatjes
– 30 g pijnboompitten
– Scheut warme melk
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar in 20 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet er een flinke scheut warme melk bij en voeg peper en zout toe. Doe de andijvie erbij en roer goed om alles te mengen. Verwarm nog een paar minuten zachtjes door, zodat de andijvie wat slinkt.
  2. Schep de tomaatjes en de blokjes gerookte kipfilet door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer daarmee de stamppot.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 405 KCAL (1700 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 9 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!