Angus burger met rode-peperchutney en aardappelsalade
40-60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 4 Angus burgers
  • 4 plakjes gerookte spek
  • 1 el ahornsiroop
  • 4 plakjes ERU cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 little gem sla

Rode peperchutney

  • 100 ml appelazijn
  • 4 el honing
  • 3 rode paprika’s
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 rode peper
  • 300 ml water
  • peper en zout

Aardappelsalade

  • 1 kg krieltjes
  • 6 plakjes bacon
  • 1 rode ui
  • 6 el appelazijn
  • 3 el water
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 tl kristalsuiker
  • 4 bosuien
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ voor directe garing tot 200 °C. Leg de Angus burgers op de BBQ en draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing. Doe een plakje ERU cheddar op de burger na de laatste keer draaien als de burger nog op de BBQ ligt.
  2. Haal de burgers van de BBQ (kerntemperatuur 58 °C) en laat de burgers nog 2 tot 3 minuten rusten. Gril ondertussen de broodjes en het gerookte spek en smeer het spek als het bijna gaar is in met ahornsiroop. Serveer de burgers in een wit broodje met de rode-peperchutney, een plakje gerookte spek en de little gem sla.

Rode peperchutney

  1. Verwarm de appelazijn en honing zachtjes in een pan tot de honing gesmolten is. Voeg de fijngesneden rode paprika’s, gedroogde rozemarijn, plakjes rode peper en water toe.
  2. Breng de chutney op smaak met peper en zout en laat deze 30 minuten sudderen onder regelmatig roeren. Voeg een scheutje water toe als het te plakkerig is en laat de chutney afkoelen.

Aardappelsalade

  1. Breng water aan de kook in een pan met zout en kook de gehalveerde krieltjes gaar in 15 tot 20 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Bak de bacon op middelhoog vuur tot de plakjes knapperig zijn (ongeveer 8 minuten). Haal de bacon uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Bak de fijngesneden rode ui in het vet van de bacon op middelhoog vuur tot het zacht begint te worden (ongeveer 3 minuten). Voeg appelazijn, water, olijfolie, dijonmosterd en suiker toe en breng het aan de kook. Zet het vuur uit en voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Roer ringetjes bosui erdoorheen en giet het mengsel geleidelijk over de krieltjes. Serveer de aardappelsalade lauwwarm, samen met de gebakken bacon.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 950 KCAL (3990 KJ). EIWIT: 50 G. VET: 37 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 99 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!