Antilliaanse spareribs
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal
Onbekend

Ingrediënten

  • 1,5 kg spareribs, gesneden in stukken van 3 ribbetjes
  • versgemalen peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 25 g boter
  • 3 el citroensap
  • 1 l bouillon (van tablet)

Voor de tomatenglazuur

  • 2 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el worchestersaus
  • 4 el honing of schenksiroop
  • 1/4 tl cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 el azijn

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de spareribs met peper. Verwarm de olie en de boter en bak de krabbetjes rondom bruin. Voeg citroensap en bouillon toe en stoof zachtjes 20 minuten. Giet ze af en dep ze droog.
  2. Meng de tomatenpuree met de geperste knoflook en de andere ingrediënten.
  3. Bestrijk de spareribs met een beetje tomatenglazuur en rooster ze zachtjes onder af en toe keren in 10-15 minuten goudbruin. Strijk er regelmatig glazuur over zodat ze lekker glimmen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!