Antipasti met mousse van mortadella
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 300 g mortadella – (Italiaanse worstsoort), waarvan 200 g fijngesneden
  • 100 g ricotta
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bolletje truffelworst met Parmezaan (saltufo)
  • 1 eetlepel vloeibare room
  • 1 eetlepel gepelde pistachenootjes, gehakt en licht geroosterd
  • 100 g Parmaham
  • 100 g spianata romana
  • 1 eetlepel zwarte olijventapenade
  • 50 g kerstomaatjes

Bereidingswijze

  1. Pureer 200 gram van de mortadella met de ricotta en de Parmezaanse kaas in een staafmixerbeker.
  2. Voeg de room toe totdat een mooie homogene massa ontstaat.
  3. Roer er als laatste de pistachenootjes doorheen.
  4. Stel een mooie plank samen met quenelles (bolletjes) mortadellamousse en de verschillende soorten vleeswaren.
  5. Garneer eventueel met kerstomaatjes van de grill of zongedroogde tomaatjes. Serveer er lekker brood en zwarte olijventapenade bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!