Antipasto misto
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g spinata romana
  • 100 g Parmaham
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 50 g blue stilton
  • 100 g kleine zwarte olijven op olie
  • focacciabrood, in repen

Voor de marinade

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en peper

Voor de groenten

  • 2 à 3 el olijfolie
  • 1/2 courgette, in ronde plakken
  • 1 rode paprika, in repen
  • 4 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 200 g cherrytrostomaten

Voor de humus

  • 25 g pijnboompitten
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el tahini
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld
  • 4 el water
  • 1 el citroensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Een halve dag tot een paar uur van tevoren: klop voor de marinade alle ingrediënten goed door en laat staan tot later.
  2. Verwarm de olie en bak de plakken courgette en paprikareken steeds in porties om en om bruin en leg op een schaal. Bak de sjalotten in de overgebleven olie op zacht vuur zacht en bruin. Schep ze bij de groenten op de schaal en bak de tomaatjes aan de tros in het overgebleven vet tot ze een beetje openknappen. Leg deze ook bij de groenten en giet de marinade erover. Dek af en laat buiten de koelkast afkoelen.
  3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin en maal ze samen met de rest van de ingrediënten voor de humus tot een smeuïge pasta. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel wat meer citroensap of olie. Schik alle groenten, vleeswaren en kaas op een grote schaal en serveer de olijven, de humus en het foccaciabrood er apart bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!