Appelspek in gebakken room
20-40 minuten
Oven
6 personen
Nagerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 4 eieren
  • 60 g rietsuiker
  • 350 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 goudrenetten
  • Bloem
  • Zout
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren los met de rietsuiker, een snufje zout, room en vanillesuiker. Zeef 3 eetlepels bloem en voeg die toe.
  2. Bak in een droge koekenpan het spek uit.
  3. Vet een lage bakvorm van 23 cm in. Giet driekwart van het roommengsel in de vorm en zet die 7 minuten in de oven.
  4. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Haal de vorm uit de oven en steek de schijfjes appel en de spekreepjes in de room. Giet de rest van de room eroverheen en bak dit nog 30 minuten.
  5. Serveer dit nagerecht met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde per persoon
575 KCAL (2415 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 40 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 39 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!