Ingrediënten
125 g boter
175 g bloem
50 g witte basterdsuiker
Half ei
2 zakjes vanillesuiker
5 appels (Jonagold), geschild en geraspt
Poedersuiker
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
4 schijfjes ontbijtkoek
Bakvorm (20 cm doorsnee)
4 bolletjes boerenjongenroomijs
Paneermeel
Bereidingswijze
Stap 1.
Droog de plakjes ontbijtkoek 4 uur in een oven van 90 graden en maal ze fijn in een staafmixerbeker. Zet de oven dan op 175 graden.
Stap 2.
Beboter de bakvorm en bestrooi die daarna met paneermeel. Maak een deeg van de boter, bloem, basterdsuiker, ei en een zakje vanillesuiker en laat het geheel 20 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3.
Knijp het vocht uit de geraspte appels en meng ze met de suiker, kaneel en een zakje vanillesuiker.
Stap 4.
Rol twee derde van het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm. Vul de vorm met het appelmengsel en rol de rest van het deeg uit om hiermee de vorm af te dekken. Prik gaatjes in het deeg en bak het taartje 45 minuten in een oven op 175 graden.
Stap 5.
Haal de appeltaart uit de oven, laat deze afkoelen of ijskoud worden in de ijskast en bestrooi daarna de taart met gezeefde poedersuiker.
Stap 6.
Leg op ieder bordje een puntje appeltaart met een bolletje boerenjongens roomijs en garneer dit met het poeder van ontbijtkoek.