Asperge-bokkenpootjes met lamsfilet en sesamdressing
20-40 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Lam
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 400 g lamsfilet
  • 8 asperges, geschild
  • 50 g panko
  • 10 g (gerookt) sesamzaad
  • 1 ei (alleen het eiwit)
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Zet de geschilde asperges op met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en laat de asperges in ongeveer 5 minuten net beetgaar worden. Giet af en dep ze goed droog.
  2. Maal de panko met een staafmixer of keukenmachine tot poeder. Voeg de sesamzaadjes, het zout en peper toe. Klop het eiwit los in een apart bakje.
  3. Draai aluminiumfolie rondom het middelste gedeelte van de asperge en doop de uiteinden in het eiwit. Rol ze vervolgens door het pankomengsel.
  4. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan waar de asperges horizontaal in kunnen. Frituur hierin de asperges, totdat de uiteinden lichtbruin en krokant zijn. Leg ze op keukenpapier en haal het folie van de asperges als ze iets zijn afgekoeld. Dek ze vervolgens opnieuw af met aluminiumfolie om warm te houden.
  5. Klop de mosterd met de sojasaus, balsamicoazijn en sesamolie tot een glad geheel.
  6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsfilet in 2 à 3 minuten per kant rondom bruin en rosé van binnen. Laat het vlees een paar minuten rusten en snijd er niet te dunne plakken van.
  7. Leg op elk bord 2 asperge-bokkenpootjes met ertegenaan de plakjes lamsfilet. Besprenkel het geheel met de sesamdressing en garneer met een takje koriander.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 425 KCAL (1785 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 29 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!