Ingrediënten
4 plakken serranoham
50 g salami, in reepjes
6 gekookte asperges
Kwart paprika, in kleine blokjes
1 eetlepel fijngehakte bieslook
2 eieren, hardgekookt en fijngesneden
2 ongekookte eieren
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel truffel-paddenstoelentapenade
Bereidingswijze
Stap 1.
Klop de ongekookte eieren los in een maatbeker en breng ze op
smaak met zout en peper.
Stap 2.
Vet een poffertjespan in en verwarm deze op het vuur. Snijd
twee asperges in stukjes. Leg in ieder vakje van de pan wat salami,
een paar stukjes asperge, paprika en bieslook. Schenk er een beetje
eiermengsel overheen en laat dit op zacht vuur met een deksel
eroverheen langzaam garen. Draai de omeletjes om als de bovenkant
gestold is.
Stap 3.
Vouw de ham in de lengte dubbel. Verwarm in een koekenpan
een beetje olie en bak hierin kort de ham. Dep de ham droog en
rijg elke plak in de vorm van een ‘S’ aan een decoratieve prikker.
Stap 4.
Meng de gekookte eieren met de mayonaise, crème fraîche en
tapenade.
Stap 5.
Serveer de omeletjes met de rest van de asperges op een plank,
met de hamspiesjes in een glaasje en een potje eiersalade ernaast.