Asperges met achterham, ei en Hollandaisesaus
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 300 g achterham, in dunne plakken
  • 24 witte asperges, geschild
  • mespunt zout
  • halve ui, gesnipperd
  • mespunt gedroogde dragon
  • 4 peperkorrels
  • 4 el witte wijn
  • 4 el water
  • 2 eierdooiers
  • 150 g boter
  • knijpje citroensap
  • peper uit de molen
  • 4 eieren, hardgekookt en grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan waar alle asperges makkelijk in kunnen met water en zout aan de kook. Snijd de onderste stukjes van de geschilde asperges af en kook ze, afhankelijk van de dikte, in 20 tot 30 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de Hollandaisesaus: doe de ui, dragon, peperkorrels, wijn en water in een steelpan en breng het aan de kook. Kook het in tot de helft en zeef het vocht.
  3. Laat het vocht afkoelen en klop het samen met de eierdooiers schuimig in een metalen of glazen schaal. Zet de schaal op een pan met een laagje kokend water en blijf roeren tot de saus zich gaat binden. Haal de schaal van het vuur en smelt de boter ondertussen in de magnetron. Giet de boter eerst druppelsgewijs in de saus, dan langzaam in een straaltje erbij onder voortdurend roeren. Breng de saus als laatste verder op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper.
  4. Giet de asperges af en rangschik ze op 4 borden, verdeel er de ham en de hardgekookte eieren bij en schep er een flinke lepel saus bij of serveer die apart.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!