Asperges met ham en saliemosterdsaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 250 g in plakken gesneden ham, houd 4 plakken apart voor garnering
  • 2 kilo asperges
  • 400 ml slagroom
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 50 g roomboter
  • 450 g krielaardappeltjes
  • 22 salieblaadjes
  • 100 ml arachideolie
  • 20 gekookte en gepelde kwarteleitjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook ze 10 minuten op zacht vuur met boter en zout. Haal ze daarna van het fornuis en laat ze in het water nagaren.
  2. Snijd terwijl de asperges opstaan de krielaardappeltjes doormidden. Kook ze met zout in 20­-25 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen een saus van de slagroom, mosterd, 10 fijngesneden salieblaadjes en de in fijne stukjes gesneden ham en versgemalen peper. Laat de saus 5 minuten inkoken.
  4. Doe de arachideolie in een klein pannetje, verhit deze tot 180 graden en bak in 10 seconden de overige salieblaadjes knapperig.
  5. Giet de asperges af en meng de krieltjes erdoor. Schep de saus eroverheen.
  6. Rol de plakken ham op, snijd de rolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
  7. Leg op elk bord 5 kwartel­ eitjes, doormidden gesneden. Bestrooi met de gebakken salieblaadjes.

Voedingswaarde per persoon
900 kcal (3.780 kj). eiwit: 37 g. vet: 64 g (waarvan 28 g onverzadigd). koolhydraten: 39 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!