Asperges met peterselie-anijsyoghurt en speklapjes
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 400 g speklapjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 500 g Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 eetlepels gekneusd anijszaad
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 100 g roomboter
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 250 g groene asperges
  • 250 g witte asperges, geschild
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het komijnpoeder en korianderzaad met elkaar en smeer hiermee de speklapjes in. Laat ze een half uur marineren op kamertemperatuur.
  2. Meng de yoghurt met het anijszaad en de gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd voor de beurre noisette de boter in gelijke stukjes en laat gelijkmatig, al roerend, smelten op middelhoog vuur in een steelpan. Na ongeveer 30 seconden komt het eiwit naar boven en gaat de boter verkleuren. Schep de eiwitten eraf en voeg de gerookte paprikapoeder toe aan de beurre noisette.
  4. Snijd zowel de groene als de witte asperges in de lengte doormidden. Blancheer ze door ze in enkele minuten te koken en daarna met koud water af te spoelen. Dep ze droog. Wrijf de asperges in met olijfolie en gril er in een hele hete grillpan mooie strepen op. Bestrooi ze met zout.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes in 10 minuten gaar en bruin.
  6. Verdeel de peterselie-anijsyoghurt over de borden, leg er de twee kleuren asperges bovenop, besprenkel met de beurre noisette en maak het geheel af met de gebakken speklapjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 760 KCAL (3190 KJ). EIWIT: 24 G. VET: 69 G (WAARVAN 36 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!