Asperges met spareribs en gemarineerde meloen
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

600 g spareribs (naturel)
­12 dikke asperges, geschild
­1 l runderbouillon
­1 stengel citroengras, ingesneden
­1 cm verse gember, geschild en in plakjes
­1 eetlepel zoete ketjap
­2 eetlepels sojasaus
­Halve bol knoflook, losgemaakt en gepeld
­Halve galiameloen, geschild en verwerkt tot blokjes of bolletjes
­2 dl water
­1 eetlepel suiker
­1 blaadje basilicum
­1 takje munt

Bereidingswijze

Stap 1.
Kook in de bouillon de spareribs met citroengras, gember, ketjap, sojasaus en de knoflook in 1 tot 1,5 uur gaar. verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Stap 2.
Haal de spareribs uit het vocht, laat ze afkoelen en duw de botjes eruit. laat het marinadevocht inkoken tot een lekkere jus.

Stap 3.
Leg het vlees op een bakplaat, lepel er wat marinadevocht overheen en rooster het in 5-10 minuten mooi bruin in de oven.

Stap 4.
Kook de asperges gaar in 15 minuten en laat ze uitlekken op een theedoek.

Stap 5.
Verwarm het water met de suiker, munt en basilicum. Zet het vuur uit en laat de meloen 30 minuten marineren. haal de meloen eruit en laat de marinade inkoken tot een mooie siroop.

Stap 6.
Leg op ieder bord drie asperges met daarnaast de spareribfilets en druppel er wat jus overheen. Garneer het gerecht met de meloen, munt en wat siroop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!