Aspergesoep met gerookte hamreepjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Soep
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

  • 150 g gerookte ham, iets dikker gesneden
  • 750 g Hollandse asperges
  • zout en peper
  • 2 dl slagroom
  • 3 el kervel of peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze met een dunschiller. Snijd de asperges in stukjes en houd de topjes apart. Kook de stukjes in 7 deciliter water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Pureer de asperges in het kookvocht en wrijf dit boven een andere pan door een fijne zeef. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe. Kook nog 5 minuten door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook ondertussen de aspergetopjes in water met zout 4 minuten en giet ze af. Snijd de ham in reepjes. Verdeel de soep in borden en leg er de topjes en hamreepjes in. Garneer met de gehakte kruiden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!