Aspergesoep met kalfsgehaktballetjes
40-60 minuten
Koken
6 personen
Soep
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

  • circa 500 gram soepasperges (of eindjes van asperges die zijn gekookt voor een hoofdgerecht)
  • 1 l water (of kookvocht van asperges, met water aangevuld tot 1 liter)
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 dl kookroom
  • scheutje citroensap
  • 1 tl suiker
  • zout en peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • allesbinder of aangeroerde maïzena
  • fijngehakte peterselie of dille of in ringetjes geknipte bieslook

Voor de gehaktballetjes

  • 250 gram kalfsgehakt
  • zout en peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de soepasperges, houd de kopjes apart (snijd dikke koppen in de lengte doormidden) en snijd de rest in stukjes. Breng het water of het kookvocht van de asperges met de bouillontabletten aan de kook en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken. Pureer met de staafmixer en roer door een fijne zeef.
  2. Meng het kalfsgehakt in een kom met wat zout, peper, nootmuskaat en de peterselie. Rol met vochtige handen balletjes en zet die tot gebruik in de koelkast.
  3. Breng de gezeefde aspergebouillon aan de kook met de room. Voeg de aspergekopjes en gehaktballetjes toe en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met citroensap, suiker, zout en peper en wat nootmuskaat en breng met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte (maak de soep niet te dik).
  4. Bestrooi kort voor het serveren met de peterselie, de dille of het bieslook.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!