Aspergesoep met side salad
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 750 g asperges, geschild
  • 1 kleine prei
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • 750 ml groentebouillon
  • 20 g roomboter
  • 2 eetlepels room
  • Halve komkommer
  • 1 stronkje witlof
  • 5 radijsjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 8 eetbare viooltjes (optioneel)
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot, de aardappelblokjes en het wit van de prei zeer fijn. Snijd de kopjes van de asperges (bewaar deze) en snijd de rest in stukken. Smelt de roomboter en smoor hierin 5 minuten de gesneden groenten. Voeg de bouillon toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  2. Mix met een staafmixer de soep glad en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap. Blancheer de aspergekopjes 4 minuten in kokend water in een apart pannetje.
  3. Schaaf met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte slierten van de komkommer en maak er rolletjes van. Schaaf dunne plakjes van de radijs. Snijd de witlof in de lengte in dunne repen.
  4. Verwarm de witte wijnazijn met de poedersuiker en leg hierin de komkommerrolletjes. Haal ze er na 5 minuten uit en leg vervolgens de radijsschijfjes in hetzelfde zoetzuur.
  5. Blancheer de zoete aardappelblokjes 3 minuten in kokend water, giet ze af en spoel na met koud water.
  6. Maak aan de linkerkant van een soepbord een mooie mozaïek van de witlofrepen, komkommerrolletjes, radijs en zoete aardappel.
  7. Leg er per bord 2 eetbare viooltjes bij en schep er voorzichtig de warme aspergesoep tegenaan. Leg tot slot de aspergekopjes in de soep.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 160 KCAL (670 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 6 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!