Auberginesalade met geitenkaas en gebraden kipfilet
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Bijgerecht
Kip
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

  • 1 plak gebraden kipfilet van 150 g, in blokjes
  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • 1 doosje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 g zachte geitenkaas
  • handje verse basilicum
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze aan een kant met een kwastje olie.
  2. Leg ze met de geoliede kant op de barbecue of grill tot ze bruin zijn. Bestrijk ondertussen de andere kant die boven ligt nu met olie, draai ze om en bak de andere kant bruin.
  3. Snijd de plakken in repen en doe ze in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper. Voeg de blokjes kipfilet, de halve kerstomaatjes, geitenkaas, basilicum en kappertjes toe en giet er nog twee eetlepels olijfolie over. Laat de salade buiten de koelkast op smaak komen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!