Avocadococktail met sinaasappel en ardennerham
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 150 g ardennerham, iets dikker gesneden
  • 2 handsinaasappels
  • 3 avocado’s
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 takjes munt of basilicum, fijngesneden
  • 20 g amandelschaafsel, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Snijd de schil en het vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Snijd de avocado’s door en verwijder de pit. Haal met een bolletjessteker het vruchtvlees eruit. Besprenkel de bolletjes met een beetje citroensap.
  2. Snijd de ham in dunne reepjes. Schep ze met de sinaasappel en avocado om en breng op smaak met zout en peper, olijfolie, eventueel nog wat citroen- en sinaasappelsap en schep de munt erdoor. Schep de salade in glazen en bestrooi met amandelschaafsel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!