Aziatisch blad met entrecote
20-40 minuten
Koken
8 personen
Hapjes/Amuse
Kalf
Oosters
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 2 kalfsentrecotes á 250 g
  • 1 potje zilveruitjes
  • 2 dl ketjap manis
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 10 rijstvellen
  • 250 g wakamesalade (zeewier)
  • Arachideolie
  • Zakje kroepoek
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Giet het vocht van de zilveruitjes en laat ze samen met de ketjap, sambal, knoflook en gembersiroop 30 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een grillpan en smeer de entrecote in met olie. Gril de entrecote 3 minuten aan iedere kant zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Laat het vlees rusten op een voorverwarmd bord en bestrooi het met peper en zout.
  2. Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd het vlees in reepjes en leg die op de rijstvellen. Verdeel de wakame erover en rol de vellen op. Snijd ze doormidden.
  3. Serveer de rolletjes met de afgekoelde saus en de uitjes. Geef er kroepoek bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 290 KCAL
(1220 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 11 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!