Aziatische beefrib fingers
langer dan 60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Winter

Ingrediënten

  • 1 kg runder-ribfingers (of als alternatief riblappen. Informeer bij jouw Keurslager)
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 50 g roomboter
  • 3 uien, in halve ringen
  • 3 el frambozenazijn
  • 3 el sojasaus
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 stronken paksoi
  • 2 el olijfolie
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijst en in ringetjes
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 125 graden of zet de slowcooker op de laagste stand. Bestrooi de runder-ribfingers met peper en zout. Verwarm de roomboter in een braadpan, wacht tot het schuim wegtrekt en bak vervolgens het vlees in delen rondom bruin in ongeveer 10 minuten.
  2. Verwarm de rundvleesbouillon. Neem de runder-ribfingers uit de pan en fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Blus ze af met frambozenazijn en sojasaus en leg het vlees terug in de pan. Schenk er net zoveel bouillon bij tot het vlees net onderstaat.
  3. Voeg steranijs, het kaneelstokje en kruidnagels toe, zet de braadpan (met de deksel erop) in de oven en stoof het gerecht in ongeveer 2,5 uur gaar. Of kies voor de slowcooker (laagste stand in 5 uur).
  4. Was de paksoi, laat het goed uitlekken en snijd vervolgens de stronken in vieren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paksoi ongeveer 3 minuten.
  5. Verdeel de paksoi over 4 tot 6 borden, schep er de ribs op (met de saus eraan) en bestrooi het geheel met de lente-ui, rode peper en de pinda’s.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 459 KCAL (1910 KJ). VET: 30,5 G (WAARVAN 14,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 30,6 G. KOOLHYDRATEN: 13,2 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!