Aziatische gehaktballetjes met noedels, Chinese kool en shiitake
40-60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 1 el trassi (garnalenpasta)
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el miso pasta (smaakmaker van sojabonen)
  • 3 el sojasaus
  • 50 g panko (soort paneermeel)
  • Peper en zout
  • 4 el sesamolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 rode ui, zeer fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 300 g Chinese kool, gesneden
  • 200 g shiitake, gesneden
  • 1 el sambal badjak
  • 2 stengels citroengras
  • 200 g ramen noedels
  • Koriander (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng het rundergehakt in een grote kom en kneed het samen met de trassi, rode peper, ui, ei, knoflook, misopasta, 2 eetlepels sojasaus, panko, peper en zout tot een geheel. Als het nodig is kun je extra panko toevoegen. Draai er 16 tot 20 kleine gehaktballetjes van.
  2. Verhit de sesamolie en bak op hoog vuur in 5 minuten de gehaktballetjes aan. Zet het vuur laag en haal de gehaktballetjes uit de pan.
  3. Voeg sesamolie toe aan de wok en zet het vuur wat hoger. Wok daarin de gember, rode ui en paprika 5 minuten, voeg de Chinese kool en shiitake toe en smoor dit 5 minuten.
  4. Doe vervolgens de verwarmde runderbouillon, sambal badjak, citroengras en 1 eetlepel sojasaus erbij en breng het aan de kook. Kook hierin de ramen noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder het citroengras aan het einde van de kooktijd.
  5. Verdeel het gerecht over diepe borden en garneer het eventueel met koriander.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 756 KCAL (3166 KJ). VET: 38,8 G (WAARVAN 26,1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 42,7 G. KOOLHYDRATEN: 55,7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!