Aziatische lamsfilet
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Lunch
Lam
Oosters

Ingrediënten

  • 300 g lamsfilet
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 chilipeper, in ringetjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Gestoomde broodjes (van de toko)
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • Atjar tjampoer

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de ketjap, knoflook, chilipeper en sesamolie. Houd een deel apart om later het vlees mee te besprenkelen. Leg in de rest van de marinade de lamsfilets en en laat ze daarin minimaal een half uur marineren.
  2. Rooster de lamsfilet kort op de barbecue of in een grillpan. Laat het vlees even rusten en snijd er daarna in de lengte mooie plakjes van. Besprenkel ze met wat marinade.
  3. Serveer het vlees op een gestoomd broodje (van de toko) met het sesamzaad en wat atjar tjampoer of andere zoetzure groenten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 375 KCAL (1575 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 13 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!