Ingrediënten
400 g half-om-half gehakt
150 g ontbijtspek
50 g boter
50 ml water
2 teentjes knoflook, geschild en geperst
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel vijfkruidenpoeder
5 eetlepels paneermeel
1 ei
2 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels sambal oelek (verkrijgbaar bij toko of supermarkt)
4 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van.
Stap 2.
Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek.
Stap 3.
Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin.
Stap 4.
Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus.
Stap 5.
Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.