Balkenbrij met abrikozencompote
0-20 minuten
Bakken
8 personen
Borrel
Varken
Nederlands
Borrel

Ingrediënten

  • 200 g balkenbrij
  • 4 el bloem
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 40 g veldsla
  • 100 g abrikozencompote
  • 8 plakjes roggebrood
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de balkenbrij in blokjes van 50 x 50 mm en strooi de bloem eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de boter in een pan en bak de blokjes balkenbrij om en om knapperig.
  3. Snijd de sneetjes roggebrood ook op 50 x 50 mm.
  4. Leg een gebakken blokje balkenbrij op het brood, doe er abrikozencompote op en vervolgens de veldsla.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 75 KCAL (315 KJ). EIWIT: 2 G. VET: 2 G (WAARVAN 1 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

TIP: Presenteer eens een borrelplank met bloedworst en balkenbrij en maak het compleet en aantrekkelijk met knapperig brood, vleeswaren (bijvoorbeeld salami en rauwe ham), noten, tomaatjes, komkommertjes, bloemkoolroosjes, witlofblaadjes, snoeppaprika, bleekselderij, wortels en Amsterdamse uitjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!