Bami met boerenham
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Chinees
Winter

Ingrediënten

  • 150 g gekookte boerenham, in blokjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 g mie-nestjes
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de mie-nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snijd de prei in halve ringen en was deze grondig met koud water. Klop de eieren los in een kommetje.
  2. Fruit ondertussen in een wok de knoflook aan in een beetje zonnebloemolie. Voeg de blokjes boerenham en prei toe en wok dit op hoog vuur tot de prei zacht wordt.
  3. Bak ondertussen een roerei van de losgeklopte eieren en voeg deze aan de ham en prei toe op het moment dat de prei zacht is.
  4. Schep de gekookte mie uit de pan en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de wok. Wok de mie een paar minuten op hoog vuur mee. Breng de bami op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 6 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 74 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!