Basisbeslag voor pannenkoeken
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Overig
Kinderkeuken
Ingrediënten
150 g pannenkoekenmix of bloem
snufje zout
2 losgeklopte eieren
5 dl melk
vloeibare boter (of margarine)
Bereidingswijze
Stap 1:
Doe de pannenkoekenmix en zout in een grote kom en roer er met een garde de losgeklopte eieren door. Klope er dan beetje bij beetje de melk door tot je een glad beslag hebt.
Stap 2:
Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep of giet er een beetje beslag in. Beweeg een beetje in de rondte met de pan om het beslag goed over de hele bodem te verdelen.
Stap 3:
Als de pannenkoek aan de bovenkant droog begint te worden, kun je hem omdraaien en aan de andere kant nog 30 tellen bakken. Doe niet te veel beslag in de pan anders worden de pannenkoeken te dik en niet goed gaar vanbinnen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!